מהי תקופת הבחירות?
בישראל קיימות שלוש רמות שלטון: ארצית, אזורית ומקומית. הממשלה הלאומית היא הכנסת, המונה 120 חברים. השלטון האזורי הוא משרד הפנים ומשרד השלטון המקומי. הרשויות המקומיות הן העיריות.
משרד השלטון המקומי אחראי על הקצאת תקציבים לעיריות ומתן להן הנחיות בהתאם לחוק. הנחיות אלו כוללות מספר תחומים כמו תכנון, בנייה, הגנת הסביבה ובריאות הציבור. עיריות אחראיות לספק שירותים לתושביהן בהתאם לתקנון העירוני שלהן.
מבוא: מדוע חשובות ההצבעה
הצבעה היא אחת הזכויות החשובות ביותר שיש לאזרחים. זו זכות שאסור לקבל כמובנת מאליה וזו זכות שצריך לממש את כל בעלי זכות הבחירה.
ההצבעה בבחירות לרשויות המקומיות מאפשרת לאנשים לקחת חלק בהחלטות כיצד ינהלו המדינה, העיר או העיירה שלהם. להצבעה יש השפעה גם על איכות החיים בקהילות מכיוון שהיא קובעת מי יקבל החלטות בנושאים כמו חינוך, שירותים חברתיים, תחבורה ועוד.
להצבעה בבחירות לרשויות המקומיות או הארציות יש גם השפעה גדולה על איך אנשים מרגישים לגבי עצמם כאזרחים וכחברים בחברה, משום שהצבעה פירושה לקיחת אחריות על הקהילה של האדם ולעזור לעצב את עתידה.
יש הרבה סיבות למה אנשים צריכים להצביע. הצבעה היא אחת הזכויות החשובות ביותר שיש לאזרחים בדמוקרטיה. זוהי זכות שיש לממש אותה ולהתייחס אליה ברצינות. ההצבעה נותנת לאנשים את ההזדמנות להשמיע את קולם ולבחור מי ייצג אותם. זוהי גם דרך להראות כבוד למי שנלחם למען זכויותינו, כמו חיילים, שוטרים וכבאים, שמתו או נפצעו תוך כדי הגנה על ארצנו ואזרחיה.
הצבעה בישראל
שיטת ההצבעה הישראלית לא תמיד הייתה הוגנת, אבל היא השתפרה עם השנים. אחד השינויים המשמעותיים ביותר היה כאשר ישראל עברה משיטת בחירות המבוססת על אזורי בחירה למערכת המבוססת על רשימות לאומיות בשנת 1996. שינוי זה איפשר למפלגות קטנות יותר לקבל ייצוג בפרלמנט על ידי חציית רף הבחירות
בחירות מקומיות בישראל
הבחירות לרשויות המקומיות בישראל הן סדרה של בחירות המתקיימות בישראל. בחירות אלו מתקיימות אחת לחמש שנים